Гопацульки та козяче дефіле: на Тернопільщині проведуть оригінальний фест

Гопацульки та козяче дефіле: на Тернопільщині проведуть оригінальний фест

Укрінформ
Найближчої неділі, 13 серпня, фольклорно-мистецький фестиваль «Коза-Фест» готується зустріти численних туристів на барвистому святі у містечку Козова на Тернопільщині.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив один із ініціаторів проведення заходу Сергій Ткачов.

«Такий фестиваль проводимо вже друге, розуміючи, що подібна оригінальна атракція приваблює туристів, любителів нестандартного відпочинку. Зараз місцеві ковалі завершують створення пам’ятника козі, який відкриємо у день фестивалю. Кована коза матиме дзвіночок на шиї, а копито триматиме на камені із написом гасла фестивалю «Там, де коза ходить, земля добре родить». Окрім цього, заздалегідь оголосили конкурс на краще селфі із козою, готуємо цікаві сюрпризи для усіх учасників фесту», - розповів Ткачов.

За його словами, гості фестивалю також ознайомляться із зібраною ним колекцією марок, поштівок, репродукцій, на яких є зображення кози. Буде і спецпогашення ювілейного конверту печаткою фестивалю із графічним знаком кози, філателістична виставка «Коза та Козова», господарські посиденьки, пригощання козацьким кулішем та юшкою.

Читайте також: У Житомирі планують провести фестиваль вуличних скульптур

Відбуватимуться і гутірки «Козова крізь століття», «Коза-годувальниця», «Кооперація як шлях виходу з кризи – гуртом і батька легше бити» за участю козлярів, фермерів та представників сільгоспкооперативів.

Передбачається, що на дійство прибудуть члени створеної торік Асоціації осідків кози, куди увійшли ті громади в Україні та світі, для яких коза уособлюється із рідним населеним пунктом. Тож ангорські, новозеландські, німецькі бурські, зааненські, нубійські кози мають змогу побувати на гостинах у своєї козячої родини в Козові.

Читайте також: Фестиваль у Моринцях покаже Шевченка-неформала

Жителі цього райцентру вже готують кіз до параду. Свійських тварин під час цього дійства наряджатимуть діти. Малюки  матимуть змогу пограти у різноманітні ігри з козами, які будуть учасницями козячого «дефіле».

У програмі також виступи відомих гуртів, показ вистави «Крутелики вовки і файні козенята»  від зразкового театру «Дивосвіт», фестивальна лотерея, українські гопацульки.

На фестивалі діятиме ярмарок, містечко майстрів, розважальна платформа для туристичних груп і самих учасників фестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-