На Дніпропетровщині археологи знайшли скіфську амазонку

На Дніпропетровщині археологи знайшли скіфську амазонку

Укрінформ
У Дніпропетровській області археологи розкопали неушкоджену могилу скіфської амазонки.

Про це повідомив сайт Української асоціації виробників феросплавів та іншої електрометалургійної продукції (УкрФА), на території члена якої - Покровського (колиш. – Орджонікідзевський) ГЗК - ведуться археологічні пошукові роботи Інститутом археології Національної академії наук України.

«Під час розкопок кургану була виявлена могила в якій знаходилися залишки молодої дівчини. На щастя, могила виявилася не розграбованою, і це дозволило зробити сенсаційні висновки. За словами керівника експедиції, кандидата історичних наук Сергія Поліна, дівчина є свого роду амазонкою та, найімовірніше, загинула в бою. Оскільки могила була не порушена, на руках та шиї дівчини були прикраси: браслет та намисто», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Полтавщині знайшли скіфське золото

Зазначається, що поруч зі скіфською амазонкою у похованні знаходилася чаша, невелика амфора та сагайдак зі стрілами. Самі стріли від часу зотліли, але наконечники збереглися, а неподалік лежали останки коня. Коней стародавні скіфи клали до могил для відкупу.

Інститутом археології Національної академії наук України на території Покровського ГЗК велися розкопки курганів древніх скіфів, датованих IV століттям до нашої ери.

Нещодавно в цих курганах археологи відкопали античну амфору, ліпний горщик, невеликі золоті та глиняні прикраси, бронзові наконечники від стріл та останки скіфів як чоловіків, так і жінок і дітей. Але на цьому розкопки місцевих курганів не припиняються. І вже восени археологи знову приїдуть до Покрова для продовження розкопок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-