Фестиваль у Моринцях покаже Шевченка-неформала

Фестиваль у Моринцях покаже Шевченка-неформала

Укрінформ
У с. Моринці Звенигородського району Черкащини 12-13 серпня відбуватиметься IV Всеукраїнський фестиваль Тараса Шевченка "Ше.Fest".

Цьогоріч захід приурочено до 100-річчя українській революції, тож він має гасло"Твоя країна! Твоя боротьба!", повідомляється на офіційному сайті фестивалю.

У межах "Ше.Fest" традиційно діятимуть музична й театральна сцени, просвітницька, художня й дитяча галявини, ярмарок майстрів, книжковий ярмарок. Буде розгорнуто фуд-корти, наметове містечко, де проводитимуться безкоштовні спортивні заняття.

Зокрема, на просвітницькій галявині посеред дубового парку виступлять веломандрівники та етно-гурт "Фолькнери", письменник Василь Шкляр, відбудуться гутірка з казкарем Сашком Лірником,поетичний батл серед охочих позмагатися на знання віршів Шевченка, лекції від шевченкознавців, краєзнавців, істориків, виставка археологічних досліджень.

Хедлайнерами музичної сцени стануть рок-гурти "KozakSystem", "Мотор'ролла", також виступлять "VivienneMort", "Веремій", "Проти течії".

Читайте також: На Вінниччині стартує еко-фолк-рок-фестиваль

На численних локаціях просто неба буде розгорнуто виставку картин знаних художників та студентів інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука. Протягом двох днів проводитимуться майстер-класи з петриківського розпису, олійного живопису, розпису камінчиків, плетіння слінгонамиста,малювання для дітей.

Крім того, всі гості й учасники фестивалю матимуть нагоду долучиться до малювання великого полотна "Катерина". Також відбудеться акція "Картинами викупити Україну", що передбачає благодійний розпродаж картин і хенд-мейд виробів. Зібрані благодійні кошти підуть на допомогу учасникам АТО.

На театральній сцені організатори обіцяють прем’єру перфомансу за творчістю Тараса Шевченка "Чужі сни" від Київського аматорського театру "Щ.Е.К"(режисер – Тетяна Шекера), а також виставу "Полумак останнього кохання" від театру української традиції "Дзеркало" (режисер – Володимир Петранюк).

Читайте також: «Новомалинська Любава» збирає гостей на Рівненщині

У межах ночі українського кіно покажуть сучасні українські фільми "Спадок нації", "Гніздо горлиці", "Моя бабуся Фані Каплан". У програмі ж нічної акустики – лідер гурту "SWEETLO" Богдан Буткевич, гурти "Теорія Простору", "MniShek","Сонце В Кишені", а також сучасні українські поети.

До того ж протягом фестивальних днів буде змога відвідати Національний заповідник "Батьківщина Тараса Шевченка".

За словами організаторів, ідея фестивалю – оновлення і популяризація постаті Шевченка, щоб він був завжди модний і актуальний, так само, як і його творчість.

"Ше.Fest" – це фестиваль, де кожен може побачити в Шевченкові не лише звичний образ пророка, а бунтаря, неформала своєї епохи і водночас – надзвичайного генія. Українського і сучасного, близького та зрозумілого кожному", – запевняють організатори.

Вхід на фестиваль Тараса Шевченка – вільний, захід безалкогольний. На сайті фестивалю міститься детальна інформація щодо доїзду до Моринців з Києва, Черкас і Сміли. Курсуватимуть і фестивальні автобуси.

Фото: shefest.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-