У Камбоджі зробили виняткову знахідку

У Камбоджі зробили виняткову знахідку

Фото
Укрінформ
Археологи під час розкопок у камбоджійському храмовому комплексі Ангкор-Ват відкопали величезну статую, яка датується пізнім ХII століттям.

Як пише Cambodia Daily, статуя завдовжки 190 см важить близько 200 кг. Спочатку її зріст  перевищував 2 метри, проте нижня частина ніг, а також руки до наших днів не збереглися. Експерти, оглянувши знахідку, припустили, що вона могла виконувати функцію захисту біля входу у госпіталь.

За словами фахівців, статуя є надзвичайно важливою знахідкою останніх років, адже багато найцінніших експонатів комплексу було розграбовано. Більш того, велику кількість статуй було знищено у середині ХIII століття, під час релігійного конфлікту між буддистами, індуїстами та послідовниками брахманізму.

Статую знайшли на глибині 40 см. На думку експертів, її закопали в землю, рятуючи від знищення.

Археологи мають надію знайти на цьому місці інші об'єкти, щоб більше дізнатися про життя людей епохи правління короля Джаявармана VII, який був відомий своїми соціальними програмами.

Читайте також: На Полтавщині археологи знайшли скіфське золото

Варто зазначити, що Ангкор-Ват є одним з найпопулярніших місць серед туристів у Камбоджі. Минулого року храмовий комплекс відвідало 2,5 млн осіб.

Фото: Apsara Authority

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-