Учасники свята на Волині пройдуть місцями Лесі Українки

Учасники свята на Волині пройдуть місцями Лесі Українки

Укрінформ
Цими вихідними, 5-6 серпня, в м. Ковелі та урочищі Нечимне на Волині відбудеться поетично-мистецьке свято «Лісова пісня».

Як повідомляє Музейний простір Волині, на захід завітають українській й білоруські письменники, барди, місцеві літератори.

Заходи розпочнуться в суботу, 5 серпня, покладанням квітів до погруддя Лесі Українки в Колодяжному Ковельського району та до пам’ятника поетесі в Ковелі. Гості відвідають Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки, візьмуть участь у традиційній мистецькій годині в «сірому» будиночку Косачів. Того ж дня в Ковельській центральній районній бібліотеці відбудеться зустріч гостей свята з творчою інтелігенцією міста й району.

У неділю ж, 6 серпня, о 12.00 в урочищі Нечимному за Скулином на лісовій галявині відбудеться традиційне мистецьке дійство. Прозвучить уривок з «Лісової пісні» у виконанні акторів Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка, народні пісні та обрядові дійства виконають учасники дитячої фольклорної студії «Жайворонок» й фольклорні колективи Ковельщини, виступлять поети, які завітають на свято.

Читайте також: На Волині влаштують "Бандерштат"

Під час заходу діятиме розгорнена виставка-продаж книжок та виробів традиційних народних ремесел Ковельщини. Присутні зможуть відвідати музей драми-феєрії «Лісова пісня», ознайомитися з місцевістю, яка колись надихнула Лесю Українку на написання цього твору.

Зазначається, що поетично-мистецьке свято проводиться на Ковельщині з 2001 року, щоб привернути увагу шанувальників творчості Лесі Українки до місць, які колись надихнули поетесу на написання безсмертної «Лісової пісні».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-