Чим здивують гостей «Дзвони Лемківщини»

Чим здивують гостей «Дзвони Лемківщини»

Укрінформ
На Всеукраїнському фестивалі «Дзвони Лемківщини», який заплановано провести на Тернопільщині 5-6 серпня, організатори очікують прийняти понад 40 тис гостей.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник обласного управління культури Григорій Шергей.

«Традиційно фестиваль проводимо в лісовому урочищі Бичова, що в Монастириському районі. З огляду на те, що цього року тут очікуємо понад 40 тис гостей – туристів, аматорських колективів, народних майстрів, ми плануємо збільшити кількість автостоянок, спеціальних автобусних зупинок. Уже відпрацювали всю комунікацію всередині урочища, де курсуватиме рейсовий автобус з Монастириська до лемківського села, а також – маршрутки з Тернополя до цього райцентру, неподалік якого й відбуватиметься фестиваль», - розповів Григорій Шергей.

Читайте також: У Тернополі триває фестиваль гончарства «Не святі горшки ліплять»

Щодо культурно-мистецької частини свята, то вона буде насичена великою концертною програмою, діятиме містечко майстрів народної творчості, а також лемківська кухня. Туристи зможуть оглянути виставку ретро-світлин про лемківську культуру, експозицію дерев’яної скульптури майстрів-лемків, буде й презентація друкованої продукції про народне мистецтво Лемківщини.

Звісно, не обійдеться і без запалення лемківської ватри, давніх народних обрядів та гулянь.

Цього року на фестивалі «Дзвони Лемківщини» очікують чимало гостей із країн Європи та світу. Зокрема, зголосилися прибути туристичні групи та самобутні мистецькі колективи зі Словаччини, Чехії, Польщі, Румунії, Угорщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-