Музей у Пирогові запрошує на традиційне

Музей у Пирогові запрошує на традиційне "Свято меду до Маковія"

Укрінформ
У Національному музеї народної архітектури та побуту України у серпні відбудеться традиційне "Свято меду до Маковія".

Про це повідомляє прес-служба музею.

"У Національному музеї народної архітектури та побуту України 12-13 серпня відбудеться "Свято меду до Маковія". Захід розпочнеться о 12.00 на Співочому полі і триватиме до 16.00", - йдеться в повідомленні.

Гості музею матимуть змогу скуштувати й придбати мед та інші продукти бджільництва з різних куточків України, а також долучитися до створення традиційного "спасівського" кошика.

Читайте також: Міжнародний фестиваль меду відбудеться в Івано-Франківську

На заході будуть представлені характерні для свята Маковія (14 серпня) обрядові страви традиційної української кухні: коржі з маком та медом, вареники і пироги з маком, яблука з медом тощо. Присутні зможуть ознайомитися і стати безпосередніми учасниками давніх традиційних українських обрядів, зокрема виготовлення обрядових букетів - "маковійчиків".

У програмі - виступи народних колективів з різних куточків України, що познайомлять з чудовими зразками пісенного фольклору літнього циклу свят народного календаря.

14 серпня о 12.00 у Михайлівський церкві відбудеться освячення виготовлених власноруч або придбаних на музейному святі "маковійчиків".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-