"Ніч у Львові" відчинить двері до найдовших та найглибших підземель міста

Укрінформ
Перша літня "Ніч у Львові" зібрала понад 10 тисяч відвідувачів. Фестиваль, який проходить в столиці Галичини двічі на рік – влітку та восени, відбувається уже тринадцятий раз поспіль і об`єднує під своєю егідою дедалі більше гостей та мешканців древнього міста.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі міської ради.

"Гасло цьогорічного фестивалю "Ніч у Львові" – від Ренесансу до сучасності.  Тому на його відкритті відбулася середньовічна дискотека, на якій сучасники залюбки танцювали під старовинну музику", - зазначила координатор імпрези Марта Іванишин.

За її словами, до Львова зазвичай їде велика кількість гостей, вони є всюди, проте не в музеях міста. Власне, з точки зору промоції, багато заходів проводяться саме у музеях. Тут проводять театралізовані дійства, концерти. І, звичайно, зацікавленість і радість організаторів в тому, що йдучи вулицями Львова вночі, спостерігаєш величезні черги молоді не за алкоголем, а до музеїв.

Друга "Ніч у Львові" відчинить двері до найдовших та найглибших підземель Львова під Гарнізонним храмом, а з 19.30 до 00.00, кожні 30 хв. триватиме екскурсія галереями храму. Охочі зможуть піднятися тут на висоту 20 метрів та ознайомитись зблизька із органом XVIII ст., оглянути автентичні "повітряні міхи", спробувати "дмухнути" в органні труби.

Запрошує до екскурсії також книгозбірня Львівського національного університету імені Івана Франка.

З 21.30 на пл. Музейна відбудуться Вечірні лемко-співи під відкритим небом разом із представниками лемківської громади Львова. Для учасників лемко-співів, які прийдуть у вишиванці або матимуть елементи вишивки в одязі чи аксесуарах, організатори приготували подарунки.

Читайте також: У Вінниці стартує фестиваль «У пошуках Made in Ukraine»

Музей зброї "Арсенал" запрошує на Renaissance Dance Party. Популярна танцювальна музика ХV, ХVI ст. прозвучить в сміливій інтерпретації, поєднанні звучання ансамблю старовинної музики та камерного оркестру. Яскраві костюми, старовинні інструменти, звучання, яке не дасть змоги встояти на місці. На усіх охочих чекають майстер-класи від студії старовинного танцю "Beltaine": від найпростіших колових танців, бранлів, через буфонаду вуличних артистів до професійних гальярд, що виконувалися найкращими танцівниками на балах того часу.

Опівночі вперше під час фестивалю в Італійському Дворику відбудеться вистава просто неба "Ромео і Джульєтта" від Першого театру (за перекладом Юрія Андруховича).

Фестиваль "Ніч у Львові" триватиме до 16 липня у різних локаціях Львова. На відвідувачів чекають майстер-класи, концерти, театралізовані дійства, вистави, вечірки та екскурсії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-