Найстаріший фестиваль України стартує на Рівненщині

Найстаріший фестиваль України стартує на Рівненщині

Укрінформ
Три дні триватиме найстаріший фестиваль України – «Тарас Бульба», який сьогодні розпочинається у місті Дубно на Рівненщині.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Фестиваль не змінює свою концепцію уже 26 років поспіль.  Головна ідея - підтримка молодих гуртів, які у конкурсній програмі виконуватимуть україномовну рок-музику у всіх її напрямках та стилях. Діятиме три сцени. Цього року діє літературна сцена, започатковуємо кінопокази, відновлено екскурсійну програму», -  сказав перед початком відкриття фестивалю його директор Микола Арсенюк.

Читайте також: В Олевську проведуть фестиваль вуличної музики та свято чорниці

До відбіркового етапу було допущено 128 молодих гуртів з різних куточків України. Відбір учасників проходив у п’ять етапів. В цілому до участі у конкурсній частині фестивалю допущено 14 гуртів. У фестивальній програмі - найкращі українські гурти, а також гості із сусідніх країн.

На літературну сцену запрошені відомі творчі особистості. Серед них - Василь Шкляр, Олександр Ірванець, Петро Кралюк, кобзар, бандурист і лірник Тарас Компаніченко, лірник Андрій Ляшук, молоді українські поети та прозаїки.

Нововведення фестивалю - фільми на музичну тематику під відкритим небом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-