На Чернігівщині приготують

На Чернігівщині приготують "стейк із мамонта"

Укрінформ
На "Мамонт-фесті", який 14-15 липня відбудеться в с. Оболоння Коропського району Чернігівщини, приготують "стейк із мамонта", а також встановлять статуї Христа і неандертальця в Мезинському національному природному парку.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив головний організатор фестивалю, фіналіст "Голосу країни" Дмитро Селянський.

"Спочатку ми планували встановити на кручі над Десною лише дерев’яну статую Христа заввишки два з половиною метри, а потім виникла ідея зробити ще й неандертальця, отже, скульптур буде дві. Торік на березі Десни, в Мезинському національному природному парку, ми встановили велику й гарну статую мамонта. Її виготовив мій рідний брат", - розповів Дмитро.

За його словами, "Мамонт-фест" відбудеться неподалік того місця, де було знайдено найдавніші у світі ударні музичні інструменти, виготовлені з кісток мамонта (вони зберігаються в Мезинському археологічному музеї). І тому головний меседж заходу - "народжені вільними та творчими". Відповідно до нього, фестиваль пропагуватиме творчість в усіх її проявах.

З метою відтворення атмосфери, яка панувала в цих місцях 20 тис. років тому, на території проведення заходу збудують найдавніші житла кроманьйонців, учасників вберуть у шкіри, а гостям (для яких відповідний дрес-код теж бажаний) запропонують сафарі-тур Мезинським парком, ігри, конкурси та змагання первісних людей, ритуальні танці довкола багаття, "стейк із мамонта", майстер-класи та інші розваги.

Читайте також: "Сіверські вікінги" зберуть історичних реконструкторів у Чернігові

На фесті працюватимуть містечко майстрів, дитяча зона з аніматором, виставка фігур первісних людей та фотозона, звучатиме цікава й різноманітна музика. З огляду на припущення, що первісні люди комунікували за допомогою beatbox, у рамках фестивалю пройде evolution beatbox battle.

"Збереться дуже крута творча тусовка. Ми чекаємо на гостей із США, Білорусії, Угорщини й, можливо, з Китаю", - сказав Селянський.

На Коропщині "Мамонт-фест" проводитиметься вже вдруге. Торік він не був широко афішований на Чернігівщині і зібрав понад 400 учасників і гостей. Цьогоріч команда ретельніше поставилася до організації заходу і чекає, що його відвідає удвічі більше людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-