"Сіверські вікінги" зберуть історичних реконструкторів у Чернігові

Укрінформ
Третій фестиваль середньовічної культури та історичного фехтування "Сіверські вікінги", який 15-16 липня відбудеться у Чернігові, збере представників більш ніж 10 клубів, що спеціалізуються на різних напрямках історичної реконструкції.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у чернігівському медіа-центрі "Моє місто".

"Очікується, що в турнірах візьмуть участь представники більш ніж 10 клубів історичного фехтування та лучники з Києва, Харкова, Сум, Запоріжжя, Вінниці, Кам’янця-Подільського, загалом близько 50 бійців і стрільців. До Чернігова приїдуть навіть учасники та переможці проекту "Битва націй", - зазначається у повідомленні.

За програмою, першого дня відбудуться конкурс історичного костюма, масові бої "16х16", турнір "Щит-Меч", майстер-клас з історичних танців, професійні поєдинки лицарів та лучників, виступ кінного театру, концерт рок-фольк гурту, фаєр-шоу та "гітарник" біля вогнища до самого ранку.

Читайте також: «Шевченківський гай» запрошує на феєричну екскурсію вночі

Наступного дня заплановано командні бої "2х2" та "5х5", знову ж таки майстер-клас з історичних танців та нагородження переможців турнірів.

Упродовж обох днів фесту відвідувачі також зможуть взяти участь у майстер-класах із рукоділля, виготовлення посуду, прикрас чи елементів середньовічної зброї, ковальства, шиття тощо.

Перший фестиваль "Сіверські вікінги" відбувся влітку 2014 року. Він прийшов на зміну фесту історичного фехтування і слов’яно-варязької культури "Коровель", який 13 років проводився поблизу села Шестовиця Чернігівського району, поряд з місцем найбільшої в Європі стоянки-городища вікінгів ІХ-ХІІ століть за межами Скандинавії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-