Венеціанці виступили проти заходу туристичних лайнерів

Венеціанці виступили проти заходу туристичних лайнерів

Укрінформ
У Венеції 99% учасників плебісциту щодо заходу в порт міста круїзних лайнерів висловилися за заборону перебування великих туристичних суден.

Як повідомляє ЦТС, результати голосування не мають обов'язкової сили. Проте міська та регіональна влада не зможуть проігнорувати таке масове невдоволення нинішнім станом справ, вважають організатори референдуму.

Зазвичай круїзні лайнери заходять у порт через лагуну, що закриває місто від Адріатичного моря, проходять повз площу Св. Марка і через канал Джудекка, перш ніж кинути якір у порту. На думку значної кількості містян, це руйнує місто, а десятки тисяч туристів, які сходять з цих суден на берег, роблять життя в Венеції нестерпним.

У голосуванні, організованому групою громадян, які виступають проти того, що вони називають неконтрольованим туризмом, взяло участь близько 18 тис. осіб з 55-тисячного населення міста. Частину кабінок для голосування встановили безпосередньо біля берега лагуни, проте більшість була розташована на материковій частині міста.

У 2012 році, після катастрофи Costa Concordia, влада Італії ввели заборону на появу великих суден у центрі Венеції. Однак вона набуде чинності лише після того, як буде побудовано новий обхідний канал для таких плавзасобів.

За даними влади міста, щорічно повз площу Св. Марка проходить понад 600 круїзних суден з понад 1,6 млн пасажирів на борту. Загалом щорічно Венецію відвідують 24 млн туристів.

Зазначається, що 2016 року дохід від туризму приніс бюджету Венеції 5,6 млрд євро. Проте, як свідчать підсумки проведеного плебісциту, венеціанці готові поступитися частиною доходів, щоб відпочити від туристів.

Фото: fishki.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-