Унікальна кузня Закарпаття влаштує «Гамору»

Унікальна кузня Закарпаття влаштує «Гамору»

Укрінформ
Цими вихідними, 24-25 червня, в селі Лисичово Закарпатської області відбудеться щорічний фестиваль ковальського мистецтва та народних промислів «Гамора». 

Проводитиметься захід на території унікальної водяної кузні-музею, повідомляється на сайті Закарпатської облдержадміністрації.

«Фестиваль ковальського мистецтва та народних промислів «Гамора» офіційно стартує в суботу, але основні заходи та урочистості відбудуться в неділю, 25 червня. О 13 годині стартує марш-парад ковалів, потім – вітання учасників фестивалю. Своє вміння й творчі здібності у роботі з розпеченим залізом демонструватимуть кілька десятків ковалів, які працюватимуть над створенням спеціальної композиції – настільного панно», - йдеться в повідомленні.

Гості свята зможуть не лише оцінити роботу ковалів та народних умільців, а й узяти участь у майстер-класах ковальського мистецтва. Колориту фесту додадуть виступи фольклорних колективів та індивідуальних виконавців Іршавщини.

Серед гостей концертної програми – співачки Наталка Карпа, Мія, гурти «Шоколадка», «Glam: berry». Завершиться святкування видовищним вогняним шоу.

У дні проведення фестивалю буде запроваджено додатковий автобусний рейс із центру Іршави до Лисичева та в зворотному напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-