Фестиваль «На гостини до Івана»: Буковина святкує день народження Миколайчука

Фестиваль «На гостини до Івана»: Буковина святкує день народження Миколайчука

Укрінформ
На Буковині, у селі Чортория Кіцманського району, сьогодні проходить фестиваль «На гостини до Івана», присвячений 76-ій річниці з дня народження українського актора, режисера, сценариста Івана Миколайчука.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як і щороку, всі села по дорозі від Чернівців до рідного Іванового села Чорториї уздовж дороги зустрічають гостей фестивалю накритими гостинними столами. У такий спосіб виконують заповіт Миколайчука - саме так він завжди мріяв святкувати свій день народження. На столах калачі, а також колосся як побажання багатства та здоров`я, українські рушники, символ єдності України. Люди кажуть: зробили все, для того, аби Іван пишався своєю Буковиною, і радіють, що настав той день, коли Іванові іменини святкує вся Україна.

Офіційне відкриття свята відбулося в Чорториї з покладання квітів до пам'ятника І. Миколайчуку. Далі учасники фестивалю побували в будинку, де жив знаний кіномитець, переглянули театралізовану міні-виставу. Фестиваль продовжився концертною програмою. Цьогоріч гостями фестивалю стали театр-студія «Гердан» та супер-фіналісти шоу «Х-Фактор» гурт «Тріода».

    Окрім того, в програмі - виставка майстрів народної творчості, виступи мистецьких колективів області, дитячі атракціони тощо. На фестивалі присутні багато гостей, а також представники різноманітних громад, які з палаток пригощають учасників заходу.

    У рамках відзначення 76-ої річниці з дня народження Івана Миколайчука, у серці буковинських Карпат, пісенної перлини Буковини – місті Вижниця - проходить також відкритий фестиваль українського документального кіно «Миколайчук фест», який закінчиться 18 червня у селі Карапчів святом української родинної пісні «Співоче поле».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-