На

На "Шопен-фесті" в Радомишлі покажуть картини з рушників

Укрінформ
У Радомишлі на Житомирщині 17-18 червня відбудеться презентація виставки робіт з колекції майстерні "РушАрт" в межах IV Міжнародного фестивалю "Музика Шопена просто неба" . 

В експозиції буде представлено близько 50 картин із рушників, повідомляє національний туристичний портал Zruchno.Travel із посиланням на прес-службу історико-культурного комплексу "Замок-музей Радомисль", де триватиме "Шопен-фест".

"У рамках фестивалю буде презентація мистецького проекту "РушАрт". Це мистецькі роботи, виконані із старовинних рушників. В майстерні їх реставрують, закріплюють на дерев’яній основі та оформлюють у паспарту", – пояснив керівник прес-служби замку-музею Ігор Марковський.

Крім того, зазначається, що цьогоріч під час фестивалю "Музика Шопена просто неба" на "Острові любові" посеред ландшафтного парку замку-музею "Радомисль" на фортепіано гратимуть солістка Національної філармонії України Інесса Порошина, а також лауреат численних міжнародних конкурсів піаністів Тетяна Шафран.

Як ідеться на офіційному сайті замку "Радомисль", фестиваль "Музика Шопена просто неба" не обмежиться лише музичною програмою.Кожен, хто придбає квиток, потрапить на спеціальні екскурсії найбільшим у Східній Європі музейним комплексом обрядового мистецтва – Музеєм українських домашніх ікон та старожитностей "Душа України".

Крім того, гості зможуть відвідати майстер-клас із виготовлення аркушів паперу за автентичними технологіями XVII ст.

Фестиваль, що проходить під патронатом Посольства Республіки Польща в Україні, планують відвідати представники кількох дипломатичних місій, акредитовані в Україні.

"Традиційно перший день – це посольський день. Нам уже підтвердили участь посли Пакистану, Туреччини, Молдови, Сербії, Румунії, Польщі", – наголосив Марковський.

Урочисте відкриття фестивалю відбудеться в суботу, 17 червня, о 12:00. Вартість квитка – 250 грн.

Фото: Мистецька агенція "РушАрт"/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-