Ryanair скасував обов'язкову візову перевірку для українців

Ryanair скасував обов'язкову візову перевірку для українців

Укрінформ
Лоу-кост Ryanair відмінив обов'язкову вимогу для громадян України з проходження візової перевірки під час здійснення рейсів у межах Шенгенської зони.

Про це повідомляє спеціалізований ресурс avianews.com із посиланням на прес-службу Ryanair.

"Візова перевірка прибрана для всіх громадян держав, що не входять у Європейську економічну зону, які мандрують в межах Шенгенської зони, в рамках продовження програми з поліпшення сервісу і операційної діяльності", - підтвердили в компанії.

Проте ці зміни, підкреслили в Ryanair, планувалися заздалегідь і ніяк не пов'язані з введенням безвізового режиму для поїздок в ЄС для громадян України.

Раніше громадяни держав, що не входять в Європейську економічну зону, не могли користуватися мобільними посадочними талонами Ryanair і зобов'язані були проходити візову перевірку з роздрукованими посадочними талонами навіть на рейсах в межах Шенгенської зони. У випадку, якщо така перевірка не пройшла, пасажиру могли відмовити в посадці на рейс.

З 11 червня громадяни України, що мають дійсні біометричні паспорти, зможуть відвідувати без отримання візи 22 держави ЄС, що входить в Шенгенську зону (Австрія, Бельгія, Греція, Данія, Естонія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехія і Швеція), чотири держави ЄС, що не входять в Шенген (Болгарія, Кіпр, Румунія і Хорватія), а також чотири держави, що не входять в ЄС, але що є учасниками Шенгенської угоди (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія).

Безвізовий режим не дає права на роботу і дозволить громадянам України перебувати на території іноземних держав не більше ніж 90 днів кожні півроку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-