У Чернівцях розпочався книжковий «БукФест»

У Чернівцях розпочався книжковий «БукФест»

Укрінформ
У Чернівцях стартував другий обласний книжковий фестиваль «БукФест», присвячений 100-річчю від дня народження письменника, літературознавця, фольклориста, педагога, громадського та культурного діяча Михайла Івасюка. 

Участь в урочистому відкритті заходу взяли представники обласної та міської влади, відомі українські та буковинські письменники, поети, художники-ілюстратори, виконавці авторської пісні, культурна та творча еліта краю, повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА. 

«Протягом двох днів буковинці та гості міста мають можливість познайомитися з сучасними українськими книгами та видавництвами, раритетними виданнями із приватних колекцій, придбати роботи улюблених авторів за цінами виробника. На заході представлено майже три десятки українських видавництв Закарпаття, Хмельницького, Києва, Львова, Чернівців та Румунії», - розповіла т.в.о. директора обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М.Івасюка Наталія Філяк.

Начальник управління культури ОДА Віра Китайгородська зазначила, що на Буковині культура розвивається повноцінно: від хореографії, музики, народного мистецтва – до книговидання.

У рамках фестивалю діє пересувна виставка обласного краєзнавчого музею «М.Івасюк – славний син України», відбудеться презентація книжково-ілюстративної виставки «Це край мій Буковинський, до болю український». Формат фестивалю передбачає різноманіття літературно-мистецьких майданчиків, сцен, фото- та відпочинкових зон, майстер-класів. Організатори заходу пообіцяли цікаве та захоплююче дійство не лише дорослим, але й малечі, для якої передбачено дитячий майданчик з низкою конкурсів, флешмобів, читанням казок Михайла Івасюка.

В обласних, міських та районних бібліотеках, Літературному целанівському центрі, органній залі обласної філармонії та інших локаціях відбуватимуться презентації книг, творчі зустрічі та автограф-сесії буковинських та відомих українських письменників, поетичні читання, літературна екскурсія нічними Чернівцями, виконання авторських пісень та поезій тощо.

Засновником обласного фестивалю «БукФест» є управління культури обласної державної адміністрації, координатор заходів – обласна універсальна наукова бібліотека ім. М.Івасюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-