В Україні відбувся перший міжнародний фестиваль повітряних зміїв

В Україні відбувся перший міжнародний фестиваль повітряних зміїв

Фото
Укрінформ
У с. Трихати на Миколаївщині на березі річки Південний Буг відбувся перший Міжнародний фестиваль повітряних зміїв «Одне небо – один світ!».

Подивитися на це дійство з'їхалися кілька тисяч глядачів не лише з Миколаївщини, а й з сусідніх областей, повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

«Сьогодні ми вперше в Україні проводимо Міжнародний фестиваль повітряних зміїв «Tryhutty International Kite Festival 2017». Якщо за кордоном ці фестивалі проходять постійно, то у нас цей рух поки що в зародковому стані. А чим ми гірші? Тому ми вирішили зробити такий фестиваль у нас, на Миколаївщині. Адже маємо прекрасні степи, краєвиди, вдосталь вітру», - сказала одна з організаторів свята, активістка Тетяна Безмощук.

У фестивалі взяли участь кайтери з 8 країн світу - Франції, В'єтнаму, Італії, Німеччини, Об'єднаних Арабських Еміратів, Туреччини та Польщі, а також українці з Херсона, Скадовська, Нікополя і, звичайно, ж Миколаєва.

У небі над Трихатами можна побачити сотні літаючих тварин: риби, птахи, комахи, інші персонажі та фігури величезних розмірів у 3D форматі.

Варто зазначити, що на таку кількість глядачів організатори навіть не сподівалися. Усі під'їзди і підходи до місця події заставлені автомобілями та автобусами. Люди приїхали навіть потягом, з сусідніх областей.

У програмі фестивалю майстер-класи із власноручного створення повітряних зміїв, концерти у стилі фолк- та поп-музики, ігри, конкурси, квести, лотерея, козацькі забави, ярмарок-виставка, частування традиційними українськими стравами, випічкою та багато чого іншого.

Головним спонсором фестивалю став Ольшанський цементний завод ПАТ «Югцемент» компанії "Dyckerhoff Ukraine" та громади селища Ольшанське та Трихати Миколаївського району.

Свято завершилося пізнім вечором 21 травня.

Фото: NikLife та ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-