На Закарпатті проведуть перший кобзарський фест

На Закарпатті проведуть перший кобзарський фест

Укрінформ
Наступної п’ятниці, 26 травня, в Ужгороді відбудеться фестиваль на честь героїв Карпатської України за участю кобзарів із Київського кобзарського цеху, етно- та рокгуртів. Це перший масштабний захід із кобзарями на Закарпатті.

Про це йдеться в анонсі фестивалю у Facebook

«26 травня в Ужгороді відбудеться всеукраїнський патріотичний фестиваль на честь Героїв Карпатської України за участю відомих українських митців», - йдеться в повідомленні.

За анонсом, плануються виступи кобзарів і лірників біля пам’ятних знаків та церков Ужгорода за участі Тараса Компаніченка, Тараса Силенка, Святослава Силенка, Андрія Ляшука, Василя Лютого, Ярослава Криська, Михайла Хая.

Також відбудеться показовий бій воїнів - учасників бойових дій на Сході на площі Духновича в Ужгороді і Марш Героїв центральними вулицями обласного центру.

Увечері розпочнеться концерт, а з 21 години у нічному кінозалі Закарпатського обласного Театру ляльок (пл. Театральна, 8) відбудеться показ культового українського фільму «Пропала грамота», а також документальних - «Срібна Земля. Хроніка Карпатської України 1919–1939 р.» та «Генерал та його воїни» - ця стрічка присвячена герою російсько-української війни, лейтенанту ЗСУ, командиру взводу у складі 93 бригади Мирославу Мислі, який героїчно загинув у бою 2 жовтня 2016 року, повідомлюять організатори фестивалю.

Як повідомляється, у суботу 27 травня о 12 годині відбудеться мітинг-реквієм на честь вшанування Героїв Карпатської України на Меморіальному кладовищі січовиків Карпатської України на Верецькому перевалі. Там проведуть молебень, покладання квітів та концерт-реквієм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-