На Закарпатті сьогодні «Берлибаський бануш»

На Закарпатті сьогодні «Берлибаський бануш»

Укрінформ
У неділю, 14 травня, в селі Костилівка на Рахівщині розпочнеться десятий ювілейний гастрономічний фестиваль «Берлибаський бануш».

Про це повідомляють організатори фесту на офіційній сторінці заходу в мережі Facebook.

«Цьогоріч фестиваль «Берлибаський бануш» пройде у неділю, 14 травня, він буде десятим ювілейним. Розпочнеться фест із приготування традиційної страви – бануша, власне на цьому фесті визначатимуть найсмачніший бануш із приготованих учасниками кулінарного змагання. А о 13 годині стартує святкова гуцульська хода в національному одязі: постоли, запаски, вишиванки, сардаки, хустки, віночки. Для гостей фесту буде відведено куточок, де кожен зможе одягнути таке гуцульське вбрання та сфотографуватися в ньому», - зазначається у повідомленні.

Крім того, біля підніжжя скель Довбуша горітиме полонинська ватра, працюватиме ярмарка гуцульських виробів місцевих майстрів, гості також зможуть скуштувати традиційні бринзу, сир та інші гуцульські страви.

У розважальній програмі фесту гостей очікують веселі конкурси, забави, майстер-класи та змагання. Заплановані також виступи фіналіста всеукраїнського конкурсу «Україна має талант» цимбаліста Петра Скаськіва та заслуженого артиста народного мистецтва України Павла Доскоча. Завершать фестиваль масові народні гуляння та феєричне етно-фаєр шоу – неповторна вогняна вистава в народному стилі, повідомляють організатори фесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-