Два гастрономічні фестивалі на Тернопільщині відкрили туристичний сезон

Два гастрономічні фестивалі на Тернопільщині відкрили туристичний сезон

Укрінформ
У старовинному Збаразькому замку одразу два фестивалі – "Капусняк-фест" та "Вареник-фест" - дали старт новому туристичному сезону на Тернопільщині.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У цьому році ми запланували провести понад 30 туристичних фестивалів... Програма кожної із цих промо-туристичних акцій складена так, щоб вона не повторювала одна одну, була оригінальна. Мета таких фестивалів – показати туристичний потенціал нашого краю, привабити туристів із різних куточків України та світу», - розповів кореспонденту агентства начальник обласного відділу туризму Назар Яворський.

Передбачається, що під час цьогорічного "Вареник-фесту" та "Капусняк-фесту" буде наліплено понад 10 тис. вареників та приготовано близько 400 л улюбленої галицької страви – капусняку.

У програмі також – різноманітні майстер-класи, лицарські бої, фольклорно-етнографічні виставки, виступи майстрів сцени.

Цього року до початку туристичного сезону в області підготовлено 150 паспортів цікавих для  туристів об’єктів, діє кадастр туристичних ресурсів. Нині туристичні послуги на Тернопіллі надають майже півсотні туроператорів, на внутрішньому туризмі спеціалізуються близько 20 підприємств і понад 100 туристичних агентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-