“Свято ковалів” у Франківську запідозрили у зв’язках з нечистою силою

“Свято ковалів” у Франківську запідозрили у зв’язках з нечистою силою

Укрінформ
В Івано-Франківську фестиваль “Свято ковалів” не змінить тему фестивалю, але може бути скасованим через “окультні елементи”.

Про це кореспонденту Укрінформу телефоном повідомив співорганізатор фестивалю Сергій Полуботько.

«Ми не можемо змінювати тему фестивалю «Свято Ковалів». Та й у темі «Час» немає нічого поганого. Наш компроміс з представниками християнських організацій такий: ковалі робитимуть свою справу, творчу. Втім, увесь об’єкт може бути скасованим, якщо громада там знайде окультні елементи. Сьогодні ми намагались йти одне одному назустріч і отримали побажання робити добро», - повідомив Полуботько.

Він зауважив, що тема «Часу» для фестивалю ковалів в Івано-Франківську є «актуальною та філософською», оскільки фестиваль відбудеться тут уже 15-й раз.

Відомо, що влада Івано-Франківська отримала близько 20 колективних звернень із засторогою щодо теми фестивалю «Свято ковалів», тому зібрала нараду за участю організаторів та критиків заходу. Переважно, ці звернення надійшли від християнських організацій. Їх занепокоєння викликало те, що тему і девіз фестивалю «Час на нашому боці» взято за мотивами циклу фантастичних творів івано-франківської письменниці Наталі Щерби «Часодії». Під час фестивалю ковалі створюватимуть казкові елементи для трьох годинників, які розмістять на «Вежі часу» висотою майже у 6 метрів. Механізм для триметрового годинника мають намір придбати, а на фестивалі створити його елементи. У християнських громадах вважають, що ці елементи, а саме ключі, стріли, крило кажана, феї та інші, є «окультними конструкціями, сумнівними і духовно небезпечними».

Триденний фестиваль «Свято ковалів» розпочнеться в Івано-Франківську 5 травня. Організатори очікують, що в заході візьмуть участь ковалі з 12 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-