Біля Кропивницького відкрили пам’ятник Горліс-Горському

Біля Кропивницького відкрили пам’ятник Горліс-Горському

Укрінформ
У рамках фестивалю “Холодний Яр” у селі Розумівка біля Кропивницького відкрили пам’ятник українському військовому діячу і письменнику Юрію Горліс-Горському.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова ОУН Богдан Червак.

“У селі Розумівка, що неподалік Кропивницького, відкрито і освячено пам'ятник Юрію Горліс-Горському. Холодний Яр запалив вогонь боротьби ОУН і УПА. Вогонь Холодного Яру горить у наших серцях!” - написав Червак.

Як раніше повідомляв Укрінформ, під час фестивалю «Холодний Яр 2017» 29-30 квітня у Кіровоградській і Черкаській областях відзначать століття Вільного козацтва та Української революції.

Фестивальні заходи на своїй сторінці у Facebook та у виданні історичного клубу «Холодний Яр» “Незборима нація” анонсував дослідник національно-визвольних змагань початку ХХ ст., президент історичного клубу Роман Коваль.

Заходи почалися сьогодні на Кіровоградщині: там у селі Розумівка відкрили пам’ятник українському військовому і громадському діячу, старшині Армії УНР, письменнику, автору книги про “Холодний Яр” Юрію Горлісу-Горському.

Після цього учасники вшанування 100-ліття Вільного козацтва вирушили на Черкащину, де 29 і 30 квітня у Золотоноші, Медведівці, Івківцях, Мельниках та інших містечках і селах області відбуватимуться найрізноманітніші заходи - виставки картин, відкриття пам’ятників, музичні та кінофестивалі, освячення зброї, дитячий турнір із шабельного бою, показові виступи шкіл бойових мистецтв і багато іншого.

Крім головного організатора - Історичного клубу “Холодний Яр”, до вшанування Вільного козацтва та Української революції долучилися також ВО “Свобода”, “Національний корпус”, “Правий сектор”, Легіон Свободи, народні депутати України Юрій Бублик, Юрій Левченко та низка інших громадських організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-