Україна хоче збільшити кількість туристів з Туреччини

Україна хоче збільшити кількість туристів з Туреччини

Укрінформ
Туреччина також сподівається на збільшення кількості українських туристів.

«1 млн. 045 тис. українських туристів відпочили в Туреччині в 2016 році, що майже у 2 рази більше, ніж роком раніше. Водночас в Україні побувало близько 200 тис. туристів з Туреччини», - про це повідомив директор Департаменту туризму і курортів Іван Ліптуга на зустрічі з делегацією турецької провінції Анталія. «Ми будемо працювати, щоб не тільки наші громадяни їхали на відпочинок до Туреччини, але і потік туристів з Туреччини в Україну було значно більшим», - зазначив він.

Голова Федерації турецьких готельєрів Осман Айїк зазначив, що в 2017 році Туреччина сподівається на збільшення кількості українських туристів. Цьому сприяє прийняте рішення про можливість відвідування Туреччини для громадян України за внутрішнім паспортом. «Наші готельєри у цьому році залишили досить привабливі ціни для українського ринку, а уряд дотує кожен чартерний рейс до Туреччини українських туроператорів», - зазначив Осман Айїк.

За інформацією генерального директора туроператора Coral Travel Тетяни Прокопенко, результати раннього бронювання Туреччини свідчать про збільшення попиту на цьому напрямку. «Туреччина — наш головний літній напрямок, ми впевнені, що завдяки оптимальному сообношению ціна-якість, турпотік з цього напрямку збільшиться і цього року», - зазначила вона.

Голова Ради Торгово-Промислової палати Анталії Давут Четін повідомив, що на сьогодні розвиток товарообігу між Туреччиною і Україною знаходиться на рівні 2004-2006 років. Тому актуальною темою є подальша активізація економічного співробітництва між двома державами. Йдеться в першу чергу про сільське господарство, транспорт, харчову промисловість та туризм. Ці теми будуть обговорюватися на наступному тижні під час засідання українсько-турецької урядової комісії з економічного співробітництва, яке відбудеться в Анталії.

За інформацією члена ради ICF AIRPORTS Яшара Донгела, близько 600 тисяч українських туристів у минулому році приїхали на відпочинок в Анталії. Місцевий аеропорт в 2017 році планує прийняти близько 35 млн. пасажирів, з 60 країн світу.

Віце-президент ради Торгово-Промислової палати Анталії Юсуф Хаджисулейман зазначив, що туризм потрібно розвивати незалежно від політичної ситуації, адже кожен турист є вісником миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-