Семерак анонсував розширення територій трьох національних природних парків на Закарпатті

Семерак анонсував розширення територій трьох національних природних парків на Закарпатті

Укрінформ
Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив про розширення територій національних парків Закарпаття, що є початком роботи з розширення природно-заповідного фонду.

Про це він заявив, коментуючи рішення Закарпатської облдержадміністрації щодо розширення території національних природних парків на 23254,3 га, зазначається на урядовому порталі.

«Збереження природного стану Карпат є важливим природоохоронним завданням для України. Розширення територій національних парків на Закарпатті  лише початок великої роботи з розширення ПЗФ. Наразі черга за прийняттям аналогічних рішень в своїх областях за Івано-Франківською та Чернівецькою облдержадміністраціями», - зазначив міністр екології.

Урядовий портал повідомляє, що такому рішенню передувала тривала, злагоджена командна робота представників центральних та місцевих органів влади, органів місцевого самоврядування, наукових та громадських організацій.

До програми  розширення, зазначається у повідомленні, увійшли національні природні парки «Синевир», «Зачарований край» і «Ужанський».

Необхідні документи для підготовки відповідних проектів указів Президента України вже направлено до Міністерства екології та природних ресурсів, зазначається на  урядовому порталі.

Як повідомлялося,  Мінприроди, в рамках проекту «Збереження карпатських пралісів», схвалило клопотання Українського товариства охорони птахів щодо включення особливо цінних природних ділянок до складу національних природних парків, у тому числі пралісових, у Карпатському регіоні. Впровадження проекту здійснюється за підтримки Франкфуртського зоологічного товариства.

Протягом 2015-2016 років за підтримки Мінприроди тривав процес погодження із землекористувачами розширення території зазначених парків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-