Чернівчанин, який пройшов у походах 46 тисяч кілометрів, презентував книгу про Карпати

Чернівчанин, який пройшов у походах 46 тисяч кілометрів, презентував книгу про Карпати

Укрінформ
Турист з Чернівців Валерій Павленко, який чималу частину свого життя провів у походах, видав книгу «Дещо про Карпати, дещо про туризм або магія гір», яку презентував у Будинку естетики та дозвілля.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я пройшов у походах 46 тисяч кілометрів. Тому добре знаю і гори, і походи. Це книга-посібник для початківця-туриста і одночасно розповідь про особливості Карпат, легенди про ці гори. У книжці написав конкретні поради, наприклад, як поводитися у горах, як розкласти багаття. У розділах подана техніка пішохідного, водного туризму, характеристики річок та гір. Описано також маршрути, якими ходять туристи. Також додав у книгу різні туристичні легенди та історії», - розповів Павленко.

Так, за його словами, перший закон туриста - "не шукайте у горах пригод, вони самі вас знайдуть". І справді, у кожному поході, як би ретельно до нього не готуватися, все одно якісь пригоди стаються.

Досвідчений турист упевнений, що у Карпатах завжди присутня магія. «Я десять років жив у Верховині і добре знаю гуцулів. Назбирав багато легенд про Карпати. Ця книжка написана для того, щоби зацікавити людину піти у гори», - каже автор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-