Маск показав ракету Starship, що скоро полетить на орбіту

Маск показав ракету Starship, що скоро полетить на орбіту

Фото, відео
Укрінформ
Ілон Маск поділився коротким відео та світлинами ракети Starship і транспортування двигунів Super Heavy: вже скоро відбудеться її запуск на земну орбіту.

Як передає Укрінформ, про це Маск написав у Твіттері.

Так, компанія Маска SpaceX готується до першого орбітального випробувального польоту своєї системи Starship – космічного корабля, який зможе відправити космічний екіпаж на Місяць.

Раніше ж Ілон Маск показав частину Super Heavy зі встановленими двигунами Raptor. Його висота – близько 70 метрів, а разом узяті Starship і Super Heavy мають висоту 121 м.

SpaceX планує запустити ракету Starship на суперважкому прискорювачі Super Heavy зі свого космодрому в Бока-Чіка, штат Техас.

Як відомо, на днях SpaceX встановила 29 двигунів на гігантську ракету-носій Super Heavy, яка буде задіяна в рамках першого орбітального космічного польоту корабля Starship.

Читайте також: Маск планує побудувати супутникову станцію на острові Мен - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, SpaceX планує здійснити тестовий політ Starship без екіпажу на борту до кінця цього року. Компанія має намір запустити Starship з ракети-носія Super Heavy у Південному Техасі, після чого ракета-носій відокремиться та приводниться у Мексиканській затоці приблизно через вісім хвилин. Космічний корабель Starship продовжить рух по орбіті впродовж приблизно дев'яти хвилин. За півтори години після цього він повернеться в атмосферу Землі та впаде в Тихий океан приблизно за 60 км від гавайського острова Кауаї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-