На заводі Tesla чотири дні горів 13-тонний батарейний відсік

На заводі Tesla чотири дні горів 13-тонний батарейний відсік

Фото
Укрінформ
На заводі американської компанії Tesla в Австралії загорівся 13-тонний батарейний відсік під назвою Megapack.

Як передає Укрінформ з посиланням на Business Insider, щоб загасити вогонь, 150 пожежників працювали чотири дні.

Megapack — найбільша акумуляторна батарея компанії Tesla, що може зберігати енергію, яку виробляють сонячні батареї або вітрогенератори. Проєкт «Вікторіанська велика батарея» в Австралії, де пожежа почалася вранці в п'ятницю, складається з 210 мегапаків.

У повідомленні Управління пожежної безпеки Австралії (CFA) йдеться, що пожежа у штаті Вікторія тривала чотири дні. Пожежники виявили, що 13-тонна літієва батарея всередині транспортного контейнера була повністю охоплена вогнем. Точна причина пожежі досі невідома, тому розслідування триває.

Акумуляторний завод, спорудження якого Tesla анонсувала у 2019 році, побудував французький гігант з відновлюваної енергії Neoen з використанням акумуляторних батарей Tesla на 300 мегават. У заяві Neoen ідеться, що акумуляторний завод має запрацювати до кінця наступного року і зможе живити місцеві будинки.

Читайте також: У США новітня Tesla «зайнялася» з водієм всередині

У понеділок вранці за місцевим часом CFA повідомила, що пожежу загасили, але частина пожежників залишилася на місці, щоб вимірювати температурні показники пошкоджених батарей та перевіряти, чи немає інших ознак горіння або перевищення температурної норми.

Фото: news.cfa.vic.gov.au

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-