Доступ до 4G у першому півріччі вперше отримали 1,2 мільйона українців - Київстар

Доступ до 4G у першому півріччі вперше отримали 1,2 мільйона українців - Київстар

Інфографіка
Укрінформ
Національний мобільний оператор «Київстар» у першому півріччі цього року розширив мережу 4G у понад 2,5 тисячі населених пунктах України і доступ до мобільного інтернету отримали 1,2 млн українців.

Про це повідомили Укрінформу в пресслужбі оператора.

«За перші 6 місяців 2021 року Київстар запустив 4G у 2634 населених пунктах, де проживає приблизно 1,2 мільйона осіб. Усього ж до кінця року мобільний оператор планує забезпечити швидкісним інтернетом щонайменше 89% всього населення України», - йдеться у повідомленні.

За словами керівника регіонального маркетингу Київстар Михайла Миколюка, побудувати найбільше покриття 4G – пріоритет номер один для Київстар, тому компанія активно інвестує в мережу, лише з початку року встановили майже 3 тисячі нових базових станцій з 4G. «Ми пишаємося цим результатом, але не збавляємо темпи. Адже швидкісний інтернет Київстар для багатьох – єдиний спосіб бути онлайн: навчатися, працювати, віддалено отримувати консультації лікарів тощо», - сказав Миколюк.

За інформацією оператора, завдяки тому, що у липні минулого року Київстар почав використовувати частоти 900 МГц для розширення 4G-мережі, вдалося значно збільшити покриття саме у сільській місцевості. Це стосується насамперед невеликих сіл, де проживає близько двох тисяч людей, а подекуди і менше. Вже зараз приблизно 12 млн жителів сіл мають доступ до 4G, а у містах - 22 млн осіб.

Читайте також: Київстар запустив віддалений перехід на контракт

У компанії розповіли, що у порівнянні із середніми темпами будівництва 4G в країнах ЄС Київстар будує свою мережу приблизно на 2 роки швидше. Так, якщо в ЄС треба було у середньому 5 років, щоб забезпечити 85% покриття населення, то Київстар досяг цього показника менш ніж за 3 роки. За даними пресслужби, цьому сприяло те, що всі основні технології та рішення вже були відпрацьовані на момент, коли в Україні почали розгортати мережі четвертого покоління. До того ж в Україні необхідно було зменшувати технологічний розрив з іншими країнами у найкоротші терміни.

Загалом на сьогодні 4G-мережа Київстар працює у понад 15 тисячах міст та сіл України. А до кінця року Київстар планує збільшити їх загальну кількість до 16 тисяч.

Фото, інфографіка - Київстар

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-