Погода на Венері: вчені з’ясували, як дмуть вітри

Погода на Венері: вчені з’ясували, як дмуть вітри

Укрінформ
Учені з Токійського університету (Японія) розповіли, що напрямок вітру на Венері відрізняється вночі від денних вітрів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі вищу.

За словами професора Такеші Імамура, вченим вдалося спостерігати за тим, як дмуть з півночі на південь нічні вітри на Венері.

Він додав, що вітри на планеті, другої за відстанню від Сонця у нашій зоряній системі, вночі дмуть у протилежному напрямку на відміну від денних вітрів.

«Така різка зміна не може відбуватися без значних наслідків. Ці спостереження можуть допомогти нам побудувати більш точні моделі венеріанської погодної системи, які, ми сподіваємося, розв'яжуть деякі давні питання, що залишилися без відповіді, про погоду Венери і, можливо, про погоду на Землі теж», - наголосив Імамура.

Зазначається, що нещодавно NASA оголосило про дві нові місії з вивчення Венери DaVinci + та Veritas, а Європейське космічне агентство заявило про нову місію з дослідження Венери під назвою EnVision.

Читайте також: Космічний апарат біля Венери пролетів через хвіст комети

Як повідомляв Укрінформ, астроном-любитель із США Кай Лі заявляє, що виявив раніше невідомий супутник Юпітера в результаті ретельного вивчення старих зображень, які були раніше зроблені наземними телескопами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-