Австрійська армія випробовує роботизовані транспортери

Австрійська армія випробовує роботизовані транспортери

Укрінформ
Австрійські збройні сили ("Бундесгер") проводять випробування безпілотної автоматизованої системи розміром з невеликий автомобіль, здатної перевозити вантажі на пересіченій місцевості без використання супутникових даних.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у репортажі австрійського суспільного телерадіомовника ORF.

"Бундесгер проводитиме до четверга випробування автоматизованих роботів в Зееталер Альпах: незабаром вони зможуть використовуватись для військових та цивільних цілей – наприклад, як вантажний транспортер на пересіченій місцевості", - йдеться у повідомленні.

Випробування, які австрійські військові проводять спільно з програмістами з Технічного університету Граца, стосуються не просто техніки, яка дистанційно керується. Мова йде про тестування автоматизованих військових систем – роботів розміром з невеликий автомобіль, які повинні знаходити дорогу по пересіченій місцевості без використання супутникового зв’язку. Тобто, така система повинна вміти самостійно створювати карти і, керуючись ними, обирати правильний географічно маршрут.

Читайте також: У Китаї представили робота-гуманоїда

Очікується, що ці високоавтоматизовані роботи, контрольовані за допомогою штучного інтелекту, можна буде використовувати через кілька років як у військовій, так і у цивільній сферах – транспортування поранених з поля бою чи постраждалих після аварії на АЕС, для рятувальних цілей в горах чи транспортування вантажів під час пожеж, а також для перевірки лавинних загроз чи косіння трави на серединних смугах на автомагістралях.

Фото: steiermark.orf.at

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-