Капсула з Безосом та космічними туристами успішно приземлилася

Капсула з Безосом та космічними туристами успішно приземлилася

Відео
Укрінформ
Компанія Blue Origin, заснована американським мільярдером Джеффом Безосом, у вівторок провела успішний запуск космічного корабля New Shepard із чотирма астронавтами-туристами на борту та здійснила повернення пілотованої капсули на парашуті.

Пряма трансляція відбувалася на офіційному YouTube-каналі компанії, повідомляє Укрінформ.

Старт відбувся о 08:12 ранку за місцевим часом і тривав трохи більше 10 хвилин. Ракетоносій приблизно за чотири хвилини вивів капсулу з астронавтами на траєкторію суборбітального польоту з максимальною висотою 107 кілометрів над рівнем моря. Після цього капсула відокремилася від ракети та приземлилася за допомогою парашутної системи в пустелі Техасу. Ракетоносій New Shepard здійснив автоматичну посадку на спеціальний майданчик.

На борту New Shepard перебував сам Джефф Безос, його брат Марк, 82-річна льотчиця Уоллі Фанк, а також 18-річний Олівер Деймен – випускник середньої школи з Нідерландів.

Фанк була у складі навчальної програми США 1960-х років «Жінки в космосі», допоки її не закрили під час холодної війни. Попри одні з кращих результатів підготовки, їй до цього так і не вдалося вийти в космос. У вівторок вона встановила рекорд найстаршої людини, яка полишила Землю. 

Читайте також: Маск привітав Бренсона з прекрасним польотом, а Безос чекає на «вступ до клубу»

Оскільки в капсулі перебували два Безоси, Марк використовував не своє прізвище, а псевдонім DEMO – абрівеатуру від імен його чотирьох дітей – Дрю, Еллі, Міа і Оуен.

Планується, що наступні польоти Blue Origin відбуватимуться із шістьома туристами на борту.

Перед польотом астронавти пройшли дводенні тренування, у тому числі, симуляцію всього польоту на капсулі-тренажері. Сама капсула обладнана напівлежачими кріслами, які поглинають перевантаження, а також великими вікнами, звідки можна спостерігати за видами на межі земної атмосфери, де починається космос.

Читайте також: "Чекав цього довгі роки": Філатов радіє, що перший з його списку летить у космос

Як повідомляв Укрінформ, загалом, це другий комерційний політ з туристами на борту. Перший здійснила 11 липня компанія Virgin Galactic з мільярдером Річардом Бренсоном на борту.

У майбутньому очікується, що ринок космічного туризму стане висококонкурентним, й квитки коштуватимуть до 250 тисяч доларів США за одне місце на суборбітальних польотах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-