Пентагон скасував контракт на $10 мільярдів з Microsoft заради більш масштабного проєкту

Пентагон скасував контракт на $10 мільярдів з Microsoft заради більш масштабного проєкту

Укрінформ
Міноборони США оголосило про скасування контракту на $10 мільярдів з компанією Microsoft щодо створення хмарної технології JEDI для обміну даними між усіма родами військ.

Офіційне повідомлення про це розміщено на сайті Пентагону, передає Укрінформ.

«Сьогодні міністерство оборони скасувало запит на хмарну технологію JEDI та ініціювало процедуру розірвання контракту», - йдеться в заяві.

Зазначається, що проєкт JEDI втратив актуальність у зв’язку з новими досягненнями в галузі хмарних обчислень. Натомість Пентагон започатковує сучасніший у технічному плані й більший за масштабами проєкт. Він матиме назву JWCC та базуватиметься на багатохмарній технології з розширеними можливостями для обміну даними.

Читайте також: Пентагон хоче залучити ракети Starship до перевезення вантажів по світу

«Міністерство має намір розглянути пропозиції обмеженої кількості постачальників, а саме Microsoft Corporation (Microsoft) та Amazon Web Services (AWS)», - зауважили в Пентагоні.

Як підкреслили у відомстві, дослідження ринку засвідчили, що лише ці два постачальники здатні задовольнити його вимоги. Пентагон також буде готовий розглянути пропозиції від інших американських компаній, якщо вони відповідатимуть вимогам оборонного відомства.

Читайте також: Капіталізація Microsoft вперше сягнула $2 трильйонів

Нагадаємо, проєкт JEDI від самого початку стикнувся з юридичними ускладненнями через позови, пов’язані з конфліктом інтересів. У жовтні 2019-го Пентагон і Microsoft підписали контракт, який започатковував взаємодію в цьому проєкті, розрахованому на 10 років. Натомість компанія Amazon, яка програла конкурс на JEDI, подала судовий позов, заявивши, що вибір Пентагоном корпорації Microsoft був неправомірно політизований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-