Компанія Маска планує восени покрити весь світ супутниковим інтернетом

Компанія Маска планує восени покрити весь світ супутниковим інтернетом

Укрінформ
Компанія Ілона Маска SpaceX планує повністю забезпечити планету глобальним інтернет-покриттям за допомогою мінісупутників Starlink у вересні, однак потім їй потрібно буде отримати дозволи регуляторів.

Про це заявила президент компанії SpaceX Гвен Шотвелл, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Ми успішно розгорнули близько 1 800 супутників, і як тільки ці супутники досягнуть своєї робочої орбіти, у нас буде безперервне глобальне охоплення. Це повинно статися у вересні… Але у нас ще попереду регулятивна робота, щоб увійти в кожну країну й отримати дозвіл на надання телекомунікаційних послуг», — заявила Шотвелл.

Читайте також: SpaceX може відкласти запланований на липень політ на Марс - CNN

За її словами, компанія, яка планує розгорнути 12 тис. інтернет-супутників вартістю $10 млрд, на сьогодні пропонує бета-послуги в 11 країнах.

У травні Ілон Маск заявив, що супутникова мережа вже отримала понад 500 тисяч попередніх замовлень на свої послуги і не очікує ніяких технічних проблем із задоволенням попиту.

Читайте також: Поповнення флоту SiriusXM: SpaceX вивела на орбіту ще один супутник

Цього року Федеральна комісія зі зв’язку США схвалила план SpaceX щодо розміщення деяких супутників Starlink на нижчій, ніж планувалося, орбіті для надання високошвидкісного широкосмугового Інтернету людям, які наразі не мають до нього доступу.

Starlink є одним із зростаючих виробників невеликих супутників, до яких належать також Kuiper від Amazon.com, британська OneWeb, що фінансується венчурним капіталом Planet і Raytheon Technologies Corp Blue Canyon Technologies.

Фото:Britta Pedersen-Pool/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-