SpaceX може відкласти запланований на липень політ на Марс - CNN

SpaceX може відкласти запланований на липень політ на Марс - CNN

Укрінформ
Компанія SpaceX, ймовірно, не запустить в липні тестовий політ гігантської системи Starship для майбутньої подорожі людини на Марс.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Тестовий запуск був потрібний для екологічної оцінки ризиків польоту. Залежно від результатів цієї оцінки може знадобитися більш детальний аналіз, який завершиться підготовкою оновленого звіту про вплив на навколишнє середовище. Тільки після завершення цього процесу Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) зможе перейти до видачі ліцензії на орбітальний запуск зорельота.

За словами джерела, знайомого з процесом ліцензування, всі перевірки і затвердження не вийде завершити до початку липня. Це означає, що SpaceX, швидше за все, доведеться перенести заплановану дату запуску.

Читайте також: Поповнення флоту SiriusXM: SpaceX вивела на орбіту ще один супутник

До цього компанія провела кілька тестових польотів прототипів космічного корабля Starship. Всі випробування являли собою так звані низькошвидкісні тестові «стрибки», в ході яких апарати пролітають кілька кілометрів в повітрі, а потім намагаються приземлитися вертикально. Тільки одна посадка з п'яти таких випробувальних польотів, проведених донині, виявилася успішною.

SpaceX виклала свої плани щодо першого в історії орбітального польоту Starship в заявці Федеральній комісії зі зв'язку США, опублікованій минулого місяця. Компанія має намір запустити Starship з ракети-носія Super Heavy в Південному Техасі, після чого ракета-носій відокремиться і приводниться в Мексиканській затоці приблизно через вісім хвилин.

Космічний корабель Starship продовжить рух по орбіті впродовж приблизно дев'яти хвилин. Через півтори години після цього він повернеться в атмосферу Землі і впаде в Тихий океан приблизно в 60 км від гавайського острова Кауаї.

Запланований тестовий політ має відбутися не пізніше 20 грудня 2021 року.

Читайте також: Пентагон хоче залучити ракети Starship до перевезення вантажів по світу

До цього генеральний директор Ілон Маск підтвердив у Твітері, що перший орбітальний запуск відбудеться 1 липня.

У компанії від коментарів відмовилися, але інсайдери стверджують, що запуск планувався на 9 липня.

Нещодавно Маск повідомив, що SpaceX продовжує збирати перший надважкий прискорювач на своїх об’єктах у Південному Техасі.

У фінальній версії космічного корабля Starship буде шість ракетних двигунів, що дасть ракеті понад 16 млн тяги. Це фактично удвічі більше, ніж в ракети НАСА Saturn V, яка доставила астронавтів на Місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-