Китай запустив у космос трьох астронавтів на кораблі

Китай запустив у космос трьох астронавтів на кораблі "Шеньчжоу-12"

Укрінформ
Китай у четвер уранці запустив у космос трьох астронавтів, що наближає країну до завершення будівництва нової космічної станції.

Про це передає Укрінформ з посиланням на CNN.

Космічний корабель «Шеньчжоу-12» було запущено на ракеті-носії Long March-2F з космодрому Цзюцюань в пустелі Гобі на північному заході Китаю.

Корабель доправить екіпаж до основного модуля майбутньої космічної станції під назвою «Тяньгун», («Небесний палац»), яка будується на низькій навколоземній орбіті. Космічний апарат стикується з основним модулем приблизно за шість із половиною годин після запуску. Екіпаж пробуде на орбіті три місяці, упродовж яких проведе перевірку системи життєзабезпечення й технічного обслуговування модуля.

Читайте також: Зонд NASA максимально наблизився до найбільшого супутника Сонячної системи

«Шеньчжоу-12» уперше перевозить людей. Загалом це також перша пілотована місія Китаю майже за п'ять років. Усього для будівництва космічної станції було здійснено 11 запусків, три з них – на «Шеньчжоу-12».

Упродовж трьох місяців двоє астронавтів здійснять два тривалих виходи у відкритий космос.

Місією керує Нє Хайшен, найстарший член команди та колишній льотчик-винищувач Народно-визвольної армії. Для нього це третій політ у космос

Фото: AP Photo / Ng Han Guan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-