Китай запустить космічний корабель з трьома астронавтами

Китай запустить космічний корабель з трьома астронавтами

Укрінформ
Китай 17 червня запустить пілотований космічний корабель "Шеньчжоу-12" з трьома космонавтами на борту.

Про це заявили в середу в Канцелярії програми пілотованої космонавтики (КППК) Китаю, передає Укрінформ з посиланням на Сіньхуа.

"Китайський пілотований космічний корабель "Шеньчжоу-12" буде запущено в четвер о 9:22 за пекінським часом з космодрому Цзюцюань на північному заході Китаю", - йдеться в повідомленні.

Запуск "Шеньчжоу-12" буде проведено за допомогою ракети-носія "Чанчжен-2F". Апарат доставить на орбіту космонавтів Не Хайшена, Лю Боміна і Тан Хунбо, які будуть виконувати завдання в рамках місії зі створення національної космічної станції, повідомив помічник директора КППК Цзі Цімін.

Після виходу на орбіту космічний корабель в автоматичному режимі проведе швидке зближення і стикування з основним модулем космічної станції "Тяньхе" і утворить орбітальний комплекс з цим модулем і вантажним кораблем "Тяньчжоу-2". Космонавти перемістяться в основний модуль і залишаться на орбіті протягом трьох місяців.

Читайте також: У Штатах запустять у космос ракету, надруковану на 3D-принтері

Базовий модуль "Тяньхе" для космічної станції було запущено в космос 29 квітня, а вантажний космічний корабель "Тяньчжоу-2" - 29 травня. 30 травня "Тяньчжоу-2" успішно зістикувався з базовим модулем "Тяньхе".

Комплекс вже вийшов на орбіту висотою близько 390 км від Землі і здійснив підготовку до зближення і стикування з пілотованим кораблем "Шеньчжоу-12", а також до прийому космонавтів, сказав Цзі Цимін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-