NASA представила телескоп, який «полюватиме» на небезпечні астероїди

NASA представила телескоп, який «полюватиме» на небезпечні астероїди

Фото
Укрінформ
Науковці з NASA презентували телескоп, за допомогою якого виялятимуть небезпечні астероїди в рекордних областях космосу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті NASA.

Американські вчені пояснили, що космос – це величезна сфера, тож людство майже не знає, що відбувається за межами Землі. Тож агентство вирішило попрацювати над телескопом, який зможе бачити астероїди в межах нашої Сонячної системи, щоб передбачати можливі загрози для нашої планети.

Новий інфрачервоний космічний телескоп надасть велику допомогу зусиллям дослідників із планетарної оборони. Телескоп збільшить їх здатність спостерігати і характеризувати будь-які потенційно небезпечні астероїди, комети і навіть зірки в межах 30 млн кілометрів навколо орбіти Землі.

Робоча назва цього пристрою – Near-Earth Object Surveyor.

Читайте також: Вчені виявили у космосі сотні загадкових радіоімпульсів

Один із наукових співробітників проєкту NASA - Майк Келлі - заявив, що він зможе швидко прискорити темпи виявлення космічних небезпек, які можуть представляти серйозну загрозу для Землі. Він додав, що телескоп матиме функцію, яка дозволить виявити не менше 90% астероїдів розміром 140 м упродовж десяти років після запуску.

Як повідомляв Укрінформ, телескоп Hubble за допомогою ширококутної камери WFC3 зробив світлину спіральної галактики NGC 3254.

Фото: NASA/JPL-Caltech

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-