Туреччина створила власний танковий двигун

Туреччина створила власний танковий двигун

Відео
Укрінформ
У Туреччині заявили про створення та успішний запуск танкового двигуна.

Як повідомляє Укрінформ про успішні випробування написав на своїй сторінці у Twitter очільник директорату оборонної промисловості (SSB) Туреччини Ісмаїл Демір.

«Компанія BMC Power створила двигун BATU потужністю в 1500 к.с. для танків, БТР та іншої військової техніки. Двигун розробили та успішно запустили турецькі інженери», - повідомив Ісмаїл Демір.

Таким чином, Туреччина реалізує намір максимального заміщення імпортних деталей та систем вітчизняними, аби зменшити свою залежність від зовнішніх постачань.

Як відомо, у квітні офіційний Вашингтон запровадив санкції проти державної оборонної структури Туреччини SSB на підставі Акту протидії противникам Америки шляхом санкцій (CAATSA). Обмеження було запроваджено проти SSB, а також його керівників – Ісмаїла Деміра, Фарука Їгіта, Серхата Генкоглу та Мустафи Альпер Деніза.

Читайте також: Турецький безпілотник з українським двигуном провів перші успішні стрільби

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США неодноразово погрожувала санкціями турецькій стороні через закупівлю ними російських комплексів ППО С-400, що розходиться зі спільними інтересами в межах союзництва в НАТО.

Вчора в SSB повідомили про розробку та тестування власної системи управління вогнем VOLKAN-M.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-