Білл Гейтс анонсував нову програму розвитку «зелених» технологій

Білл Гейтс анонсував нову програму розвитку «зелених» технологій

Укрінформ
Засновник компанії Microsoft і відомий філантроп Білл Гейтс започаткував масштабну програму щодо залучення коштів з усього світу для розвитку екологічно чистих технологій та зменшення негативного впливу на глобальний клімат.

Про це він заявив у п’ятницю на Саміті лідерів з питань екології, організованого адміністрацією США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я працюю з партнерами над новою програмою, яку ми називаємо каталізатором енергетичного прориву. Вона збиратиме кошти від урядів, філантропів та компаній, щоби здійснити великі капіталовкладення, необхідні для зменшення вартості нових перспективних технологій»,- зазначив Гейтс.

Він зауважив, що майже всі доступні технології з «нульовим викидом» дорожчі від своїх аналогів, які працюють на викопному паливі. Тож ініційована програма створюватиме умови для того, щоби «зелена продукція» була конкурентоспроможною. Це також сприятиме створенню великої кількості робочих місць та привнесення чистих технологій у життя людства.

Але, зауважив Гейтс, мають підключитися національні уряди й великі корпорації, щоби зробити три важливі речі. По-перше, йдеться про розробку й випробування проривних технологій. По-друге, потрібно залучити енергетичні ринки для фінансування та залучення «зелених» інновацій, щоби вирівняти поле для конкуренції. По-третє, уряди та корпорації мають провадити політику, яка зробить цей процес більш швидким і дешевим.

Читайте також: Гейтс вважає, що світ повернеться до нормального життя до кінця 2022 року

«Для досягнення поставлених цілей потрібне міжнародне співробітництво», - підкреслив Гейтс.

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні проходить Саміт лідерів з питань клімату, ініційований адміністрацією Джо Байдена, за участю більш як 40 глав держав, урядів, міжнародних організацій, а також глав корпорацій, впливових діячів та вчених. Учасники саміту підтвердили необхідність зменшення шкідливих викидів в атмосферу до «нульового рівня» впродовж наступних десятиліть. Крім того, лідери держав та урядів, а також міжнародних організацій обговорюють конкретні кроки щодо досягнення визначених цілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-