Турецький безпілотник з українським двигуном провів перші успішні стрільби

Турецький безпілотник з українським двигуном провів перші успішні стрільби

Відео
Укрінформ
У Туреччині 22 квітня було успішно проведено перші пробні стрільби ракетами MAM-T, розробленими компанією Roketsan для БПЛА Akinci.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на профільне видання Defense Here.

«Сьогодні завдяки ударному БПЛА Akinci було проведено першу пробну стрільбу боєприпасами MAM-T, розроблених компанією Roketsan. Завдяки вищій ефективності боєголовки та більшій дальності дії, MAM-T успішно вразив ціль», - повідомляє видання.

Як вказав очільник директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір на своїй сторінці у Твітері, під час стрільб з БПЛА Akinci вперше були запущені відразу три боєприпаси: MAM-T, MAM-L і MAM-C.

Ціллю, яку було уражено під час пробних стрільб, став ЗРК «Панцир» російського виробництва.

Боєприпаси MAM-T Block-1 оснащені високоточною напівактивною системою наведення по лазерному променю, що забезпечує високу чутливість до рухомих та нерухомих цілей. 

Розроблений для сумісності з різними платформами, MAM-T може застосовуватися на БПЛА для ураження неброньованих та броньованих машин, будівель та надводних цілей на відстані більше 30 км.

Як повідомляв Укрінформ, у середині березня БПЛА Akıncı турецької розробки, обладнаний двигуном українського виробництва, успішно пройшов чергове випробування - тестування на ідентифікацію системи БПЛА Akıncı.

Читайте також: У Туреччині вже збирають партію безпілотників Bayraktar TB2 для України

Як повідомлялося, у жовтні 2020 року міністр оборони України Андрій Таран та президент директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір підписали меморандум. У документі, зокрема, було окреслено наміри започаткувати й імплементувати спільні проєкти з будівництва бойових кораблів, БПЛА та всіх видів турбінних двигунів.

Тоді ж очільник МОУ Андрій Таран та міністр національної оборони Турецької Республіки Хулусі Акар підписали рамкову військову угоду між урядами двох країн.

Турецькі безпілотники продемонстрували свою ефективність під час бойових дій у Сирії, Лівії та Нагорному Карабаху.

У 2021 році Україна планує закупити щонайменше п'ять комплексів Bayraktar TB2. Окрім того, країни обмінюватимуться технологіями при спільному виробництві безпілотних літальних апаратів.

Фото: defensehere.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-