«Меседж у космос»: мрії українців відправили до зірки, що знаходиться за 12 світлових років

«Меседж у космос»: мрії українців відправили до зірки, що знаходиться за 12 світлових років

Укрінформ
У рамках акції "Меседж у космос" понад 1000 зашифрованих у сигнал бажань українців спрямували до зірки Teegarden's Star (Зоря Тігардена), що знаходиться за 12 світлових років від Сонячної системи.

Як передає Укрінформ, про це поінформував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Фейсбуці.

«Наш «Меседж у космос» відправлено. Всі побажання вийшли за межі земної орбіти. Точка запуску: Центр космічних досліджень та зв’язку у місті Золочів. Саме звідси, завдяки спеціальному програмному забезпеченню вони почнуть свою подорож. Згодом далекі планети дізнаються про наші із вами мрії», - зазначив Ткаченко.

Читайте також: Зеленський привітав NASA з першим польотом гелікоптера на Марсі

Він зауважив, що мета акції – «аби кожен зрозумів свою приналежність до нескінченного та прекрасного всесвіту», а також усвідомив, що досягнення у космічній галузі є спільним надбанням як вчених і науковців, так і народу.

«Всі повідомлення були зашифровані в сигнал і спрямовані до зірки Teegarden's Star (Зоря Тігардена), що знаходиться за 12 світлових років від Сонячної системи. До речі, впродовж акції ми отримали понад 1000 бажань. Серед них найчастіше зустрічалися про мир в Україні та світі, завершення пандемії та здоров’я для сім’ї. Впевнений, такі добрі настрої знайдуть відгук поза Землею і повернуться до нас вже здійсненними», - зауважив Ткаченко.

Читайте також: Ракета Alpha запустить у космос малюнки українських дітей

Як повідомлялося, 12 квітня Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Державним космічним агентством та Національним центром управління і випробувань космічних засобів оголосило про проведення всеукраїнської акції «Меседж у космос» до Всесвітнього дня авіації та космонавтики.

Відправити мрії та побажання в космос в рамках цієї акції можна було через форму на сайті, написавши найщиріше своє бажання чи мрію, зачекати, доки меседж пройде перевірку, отримати повідомлення на пошту з точним часом, коли меседж буде надіслано у космос, а потім під'єднатися до прямої трансляції посилання повідомлення у космос.

Всеукраїнська акція «Меседж у космос» тривала з 12 до 19 квітня 2021 року.

Фото: Фейсбук Олександра Ткаченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-