Зеленський привітав NASA з першим польотом гелікоптера на Марсі

Зеленський привітав NASA з першим польотом гелікоптера на Марсі

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський привітав NASA з першим польотом гелікоптера на Марсі і пишається, що серед розробників апарата є українець.

Про це він написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

«Технології перемагають. Вітаю NASA з першим польотом гелікоптера на Марсі! Пишаюся, що серед його розробників – українець Ігор Панченко», - зазначив глава Української держави.

Він зауважив, що Україна розвиває напрацювання своїх конструкторів за попередні десятиліття й нині планує запуск супутника «Січ-2-30».

Як повідомлялося, гелікоптер Ingenuity, який прибув на Марс разом із марсоходом Perseverance, 19 квітня здійснив перший політ в атмосфері Червоної планети.

Президент Володимир Зеленський поставив перед Мінстратегпромом завдання вивести на навколоземну орбіту космічний апарат дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) "Січ 2-30 (2-1)" до кінця цього року.

Читайте також: SpaceХ отримала контракт від NASA на відряджання астронавтів на Місяць у 2024 році

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський вже заявляв, що Україна домовилася із компанією SpaceX щодо запуску вітчизняного супутника наприкінці грудня 2021 року.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-