Корабель NASA показав, де пройшовся «пилососом» на астероїді Бенну

Корабель NASA показав, де пройшовся «пилососом» на астероїді Бенну

Відео
Укрінформ
Космічний корабель OSIRIS-Rеx від Національного агентства США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) зробив світлини западини на поверхні астроїду Бенну, яка утворилася після відбору зразків ґрунту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Phys.org.

Знімки від 7 квітня були зроблені близько полудня, щоб уникнути тіней та краще побачити зміни на кам'янистій поверхні Бенну.

Зазначається, що на фото видна западина там, куди космічний корабель вистрілив азотом під тиском, щоб відбити від поверхні матеріали, частину яких OSIRIS-Rеx зміг забрати «пилососом».

Читайте також: Hubble показав галактику у сузір'ї Жирафа

За оцінками експертів NASA, в результаті вистрілу один 1-тонний валун був відкинутий приблизно на 12 метрів.

«Ці спостереження (після взяття зразків ґрунту – ред.) не були в первісному плані місії, тому ми були раді повернутися й задокументувати те, що ми зробили», - заявив Датон Голіш з Університету Арізони.

Як повідомлялося, космічний корабель OSIRIS-Rеx розпочав свою місію у вересні 2016 року, а в 2018 він вийшов на орбіту астероїда Бенну, де два роки потому у жовтні йому вдалося зібрати ґрунт з астероїда, а також виявити на ньому сліди води.

Читайте також: Посадковий модуль NASA на Марсі — в енергетичній кризі

OSIRIS-Rеx покине 10 травня орбіту астероїда Бенну та вирушить на Землю.

Астероїд Бенну має велике значення для вчених на Землі в контексті вивчення історії формування Всесвіту, адже вважається, що він впродовж мільярдів років залишався незмінним, і його дослідження дозволить зрозуміти процес формування Сонячної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-