Starlink мало не зіштовхнувся у космосі з супутником британської OneWeb

Starlink мало не зіштовхнувся у космосі з супутником британської OneWeb

Відео
Укрінформ
Інтернет-супутник Starlink компанії SpaceX Ілона Маска майже зіштовхнувся у космосі з супутником британської компанії OneWeb, яка також створює низькоорбітальне угруповання глобального супутникового Інтернету.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Express.

Зазвичай OneWeb використовує свої супутники на орбіті, яка знаходиться на висоті в 1 200 км від Землі, що у понад двічі вище за висоту орбіти, яку використовує SpaceX для власних супутників.

Для порівняння, Міжнародна космічна станції знаходиться у середньому на висоті в 402 км над Землею.

Читайте також: Китай запустив супутник для дослідження космосу

Однак, 25 березня британська компанія запустила партію з 36 супутників, і щоб дістатися до свої орбіти, їм було необхідно пролетіти через орбіту, яку використовує SpaceX.

У ході інциденту, який стався 30 березня, обидва супутники наблизилися один до одного на відстані в лише 60 метрів. Проте компанії все ж таки спромоглися уникнути прямого зіткнення.

Читайте також: Уламок ракети SpaceX впав на території ферми у США

Зазначається, що якби супутники зіткнулися, існував ризик того, що їхні уламки спричинили б ланцюгову реакцію, а саме могли знищити інші космічні кораблі та забруднити орбіту небезпечним космічним сміттям.

Як повідомляв Укрінформ, японська компанія-стартап Astroscale запустила супутник для випробування технології з видалення сміття з космосу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-