Марсіанський гелікоптер вперше розгорнув лопаті несучого гвинта

Марсіанський гелікоптер вперше розгорнув лопаті несучого гвинта

Відео
Укрінформ
Марсіанський мінігелікоптер Ingenuity розблокував дві лопаті несучого гвинта в межах підготовки до першого польоту, який запланований не раніше 11 квітня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.com.

Видання зазначає, що якщо недільний виліт Ingenuity буде успішним, це буде перший керований політ на іншій планеті.

Лабораторія реактивного руху NASA (JPL) в Каліфорнії повідомила, що після розблокування лопатей буде зроблено їх повільне розкручування.

Процес підготовки до польоту був повільним, оскільки 1,8-кілограмовий гелікоптер прибув на Марс у складеному вигляді під захисним щитом.

Після того, як марсохід скинув цей щит і поїхав, персонал місії вертольота надав сигнал пристрою повільно розвернутися. Потім Perseverance залишив Ingenuity прямо на поверхні Марса і поїхав, щоб сонячні батареї вертольота почали підтримувати апарат.

Розблокування і тестування лопатей Ingenuity знаменують собою останні важливі віхи перед спробою вертольота злетіти.

За словами представників NASA, спочатку лопаті гвинтокрила протестують зі швидкістю 50 обертів за хвилину, а потім зі швидкістю 2400, перш ніж він спробує злетіти.

Під час першого польоту вертоліт повинен піднятися на висоту три метри. У наступних польотах планується, що він буде літати на рівні п'яти метрів над поверхнею Червоної планети.

Читайте також: Марсохід Perseverance зробив селфі з гелікоптером Ingenuity

Як повідомляв Укрінформ, марсохід Perseverance Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) прибув на Марс 18 лютого після майже 7 місяців польоту. Гелікоптер Ingenuity був закріплений на марсоході.

З часу посадки марсохід надіслав кілька зображень і звуків з Марса. Національне управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) розкрило перші дані щодо погодних умов на Червоній планеті: температура поблизу марсохода становила мінус 20-25 градусів за Цельсієм.

Фото: NASA/JPL-Caltech/ASU

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-