Масштабний витік даних: Facebook не сповіщатиме постраждалих

Масштабний витік даних: Facebook не сповіщатиме постраждалих

Укрінформ
Соціальна мережа Facebook не планує сповіщати 533 мільйони користувачів, чиї персональні дані були опубліковані в Інтернеті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За словами речника компанії, Facebook не впевнена, що має повну інформацію про те, які саме користувачі мають бути сповіщені.

Він додав, що соцмережа перед відповідним рішенням також врахувала те, що користувачі не зможуть самостійно вирішити проблему, й що дані є загальнодоступними.

Читайте також: Facebook видалив понад 1, 7 тисячі профілів через «оманливу поведінку»

Зазначається, що речник Facebook відмовився коментувати розмови компанії з регуляторними органами, але заявив, що компанія готова відповісти на їхні запитання.

Раніше у Facebook заявили, що злив даних стався, коли сторонні люди отримали дані користувачів через їхнє вилучення з платформи завдяки функції швидкого пошуку користувачів через список контактів (вебскрапінг).

Читайте також: В Telegram з'явився канал, куди спецслужбісти «зливають» компромат на Путіна

Як повідомлялося, на одному з хакерських форуміву мережу були злиті персональні дані 533 мільйонів користувачів соціальної мережі Фейсбук. Загалом у відкритому доступі опинилася особиста інформація користувачів зі 106 країн світу, в тому числі 32 мільйони записів про користувачів із США, 11 мільйонів — із Британії та 6 млн — із Індії. Facebook підтвердив витік даних, про що стало відомо у 2019 році. Жертвою хакерів став, серед інших, засновник цієї мережі Марк Цукерберг, телефонний номер та інша особиста інформація якого потрапили в інтернет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-