Hubble зняв подвійні квазари у галактиках, що зливаються

Hubble зняв подвійні квазари у галактиках, що зливаються

Фото, відео
Укрінформ
Телескоп Hubble сфотографував подвійні квазари, розташовані дуже близько один до одного.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA).

«Ми підрахували, що в далекому Всесвіті на кожні 1000 квазарів припадає один подвійний квазар. Тому виявлення цих подвійних квазарів, схоже на те, ніби знайшли голки в копиці сіна», - сказав Юе Шень, провідний дослідник з американського Університету Іллінойсу в Урбана-Шампейн.

Відкриття цих квазарів пропонує новий спосіб зондування зіткнень між галактиками та злиття надмасивних чорних дір у ранньому Всесвіті, переконані дослідники.

Читайте також: Hubble засняв спіральну галактику з супермасивною чорною дірою

"Це насправді перший зразок подвійних квазарів у піковий момент утворення галактик, за допомогою яких ми можемо досліджувати ідеї про те, як надмасивні чорні діри об'єднуються, щоб зрештою утворити бінар", - сказала член дослідницької групи Надія Закамська з Університету Джона Гопкінса в Балтиморі, штат Меріленд.

Квазари - позагалактичні об'єкти, які мають зореподібні зображення й потужні емісійні лінії з великим червоним зміщенням у спектрі.

фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-