Уряд ухвалив постанову, необхідну для створення супутника «Січ-2-1»

Уряд ухвалив постанову, необхідну для створення супутника «Січ-2-1»

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка визначає умови створення оптико-електронної системи дистанційного зондування Землі «Січ-2-1».

Рішення принято на засіданні 7 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з текстом пояснювальної записки до постанови, документ визначає основі умови створення оптико-електронної системи дистанційного зондування «Січ-2-1», забезпечення запуску та страхування космічного апарата та подальшої експлуатації системи. Також визначаються джерела фінансування робіт та врегульовується питання оперативного доступу до космічної інформації.

Читайте також: SpaceX запустила ракету з черговою партією супутників Starlink

Згідно з документом, ДП «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К. Янгеля» є замовником робіт із забезпечення запуску космічного апарата та його страхування, а Національний центр управління та випробувань космічних засобів - оператором оптико-електронної системи дистанційного зондування Землі «Січ-2-1».

Раніше віцепрем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський заявив, що постанова відкриє шлях до здійснення всіх необхідних кроків для виведення космічного апарата на орбіту вже до кінця 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський поставив перед Мінстратегпромом завдання вивести на навколоземну орбіту космічний апарат дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) "Січ 2-30 (2-1)" до кінця цього року.

Україна вже мала на орбіті свої космічні апарати: супутники оптичного ДЗЗ "Січ-1", "Січ-2" та радіолокаційного ДЗЗ "Океан-О". Ці космічні апарати виводилися в космос в період з 1995-го до 2011 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-