Аутизм: В Україні створюється мобільний додаток для розвитку мовлення

Аутизм: В Україні створюється мобільний додаток для розвитку мовлення

PR
Укрінформ
 В Україні створюється перший україномовний мобільний додаток для людей із розладами спектру аутизму та порушеннями мовлення

2 квітня – Всесвітній день поширення інформації про аутизм, запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН у 2007 році. Цей день передбачає об’єднання зусиль різноманітних організацій, спільнот, груп та індивідів у цілому світі для сприяння вивченню, діагностиці, трактуванню та, основне – прийняттю і адаптації осіб з аутизмом у суспільстві.

У цифрову добу можливість говорити й бути почутими важливо забезпечити для всіх завдяки спільним зусиллям і використанню новітніх технологій. Мобільний додаток для цифрової інклюзії людей із розладами спектру аутизму та порушеннями мовлення створюється як соціальне партнерство в рамках постійної комунікаційної платформи «Цифрова інклюзія», яку ініційовано «Хуавей Україна», у співпраці з громадською організацією «Здорове суспільство» та соціальним підприємством «ДивоГра».

Після розробки додатку безкоштовний доступ буде надано всім зацікавленим сторонам, які залучені у процес реабілітації ментального здоров’я та для відновлення мовлення, зокрема дітей з аутизмом і людей після інсульту, щоб допомогти таким навчитися жити в соціумі, спілкуватися у сучасному світі, висловлювати свої бажання та почуття, розвивати таланти.

Оголошується реєстрація охочих організацій і осіб для тестування майбутнього мобільного додатка та публічного обговорення цифрової безбар‘єрності в Україні. Напишіть, якщо маєте запитання або бажаєте взяти участь у тестуванні мобільного додатка для людей з порушеннями мовлення, ГО «Здорове суспільство» на електронну адресу di-ukraine@ukr.net.

У листопаді 2020 року в «Укрінформ» за підтримки Міністерства освіти і науки України було проведено масштабну конференцію «Цифрова інклюзія: роль технологій у соціальній інтеграції людей із розладами спектру аутизму та порушеннями мовлення» за ініціативи «Хуавей Україна» У цьому заході взяли участь представники Міністерства освіти та науки України, Міністерства цифрової трансформації України, ГО «Здорове суспільство», соціального підприємства «ДивоГра», Київського метрополітену, експертна спільнота, викладачі вищих навчальних закладів, директори шкіл, психологи, члени громадських організацій тощо.

Фото з відкритих джерел 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-